Kéž bych tak věděl

Kéž bych tak věděl

 

Kéž bych tak věděl jak se k ženám chovat,
ušetřil bych si tím jistě spoustu problémů,
kéž bych tak věděl jak vztahy navazovat
a kéž bych porozuměl trochu i sobě samému.

Kéž bych tak alkohol nikdy neokusil
a kéž ani tabák hořící nevdechl do plic,
kéž bych tak v opilosti tolik nerámusil
a kéž bych si žil, nikdy nic nechtíc.

Kéž bych tak mrtvé mohl z hrobu vracet,
ty náhle zemřelé bych nechal déle žít,
kéž bych tak měl znovu svých dvacet,
a kéž bych mohl zase volně, do světa jít.

Kéž bych tak mohl všem lidem poděkovat,
ne všichni to se mou vždy špatně mysleli,
kéž bych tak mohl Vás všechny podporovat,
a kéž by lidé hloupí, alespoň trochu, zmoudřeli.

Autor DH22, 27.03.2022
Přečteno 140x
Tipy 8
Poslední tipující: Psavec, Emily Říhová, šerý, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kéž bych jenom tak věděla
jak svět mnohem lepším učinit,
v čarodějnici bych se změnila,
zlobu v lásku mohla bych proměnit...

27.03.2022 17:32:22 | Emily Říhová

Kéž bych tak věděl... tak na dvou židlích seděl.

27.03.2022 16:13:56 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí