před poslední večeří

před poslední večeří

Anotace:

potíráme vaše bolavé tělo

mám před očima

Krista

 

vůni mastí

a oleje

 

Máří Magdalénu

její vlasy

( kterými utírala

jeho nohy )

 

vám amputovali

prsty

 

říkáte

proč jsi mi nepomohl?

neslyšel jsem tě

 

váš laskavý hlas

se znovu vrací

 

odpustila jsem ti

 

potíráme vaše bolavé tělo

vzpomenu na Krista

vydanost do krajnosti

 

před poslední večeří

umýval nohy svým

učedníkům

 

v pokoře skloněn

nad bolestí

 

Autor zdenka, 02.04.2022
Přečteno 231x
Tipy 20
Poslední tipující: Iva Husárková, Dejvis, mkinka, Vivien, Akrij8, jitoush, Psavec, danaska, šerý, Amonasr, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"...vydatnost do krajnosti."*
Pěkně napsaná reminiscence k Velikonočním úvahám.

02.04.2022 18:04:27 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí