Menšina

Menšina

 

 

 

                         MENŠINA 

 

 

 Kto sa zvykom vymyká, 

 čelí množstvu vyhrážok, 

 ťažko na strach privyká, 

 utrápený z prekážok.

 

 Chce to dávku odvahy 

 hájiť práva menšiny, 

 zlomiť silu prevahy 

 čeliac tlaku väčšiny.

 

 Príslušníkom menšiny 

 stať sa môže ktokoľvek, 

 či majiteľ plešiny, 

 či senior pre svoj vek.

 

 Každý chodec, cyklista 

 prechádzajúc po meste, 

 stretol sa už zaista 

 s nástrahami na ceste.

 

 Kto odmieta pohárik 

 pri bujarej oslave, 

 cíti sa jak somárik 

 s postihnutím na hlave.

 

 Kto do barov nechodí, 

 zdá sa mnohým úchylný, 

 radšej hory pochodí, 

 k prírode vzťah náchylný.

 

 Počúvajúc staré piesne 

 podozrenie vzbudzuje, 

 odháňajúc stavy tiesne 

 vždy keď vnútro trucuje.

 

 Idúc svižne po schodoch, 

 ignorujúc výťahy, 

 nemrhať čas v obchodoch 

 na nákupné záťahy.

 

 Kvantum hodín na nete 

 premárnených cez noci, 

 z toho chorôb na svete 

 v bolestivej nemoci.

 

 Vysávanie, žehlenie, 

 mužom práce podradné, 

 na štopkanie, varenie 

 ženské právo výsadné.

 

 Nezvyčajná predstava, 

 že ktosi dnes bez nadváhy, 

 stále štíhla postava 

 vždy veselej povahy.

 

 Ak tieto veci cítiš inak, 

 nezapadáš ku stádu,

 podozrenie budíš, synak, 

 obvinený za zradu.

 

 

 

Autor Peter35, 03.06.2022
Přečteno 117x
Tipy 11
Poslední tipující: CULIKATÁ, Kan, Psavec, Frr, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí