Gerbera

Gerbera

Anotace: Také se Vám někdy stalo, že jste potkali člověka, který byť lásku neopětoval, dokázal vám dodat energii a odhodlání do konce života? Trvalo to zatraceně dlouho, ale nakonec jsem se zbavil pocitu ztráty a vzal si z ní na cestu životem jen to nejlepší.


Já sedával si ke břehu, kde ryby nikdy neberou,
a bloudil cestami po kterých slušné dívky nechodí.
Na hlavě měl klobouk zdobený uschlou gerberou
a na nohách polobotky, které se k ní vůbec nehodí.

Ráno z postele vstával vždy levou nohou,
a během dne pátrál po lidech, kteří za to mohou.

Putoval jsem v tomto duchu bezmála tři desítky let,
pak objevil jsem tvůj potutelný úsměv a klína květ.

Od toho okamžiku nevidím svůj stín a neslyším pochybnosti za rohem
a dlaně pokryté puchýři, svírají chleba s tvarohem.

A tak volám provoněným lesem:
"Tady mě máš, zde jsem!"

Jsi mou motivací k záchraně planety, byť už není žádné "my", už jen "já a ty". 

Autor JR, 07.06.2022
Přečteno 154x
Tipy 14
Poslední tipující: Sonador, Dominik Plesr, Kan, CULIKATÁ, Iva Husárková, šerý, Psavec, Fialový metal, mkinka, Loveless, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no panejo! krásný*

15.04.2023 07:20:10 | Sonador

Velmi pěkné.

08.06.2022 14:39:07 | Kan

Jo jo, to se stává...

08.06.2022 09:54:42 | CULIKATÁ

Báseň, pana Občasného. A v zajímavém tématu a jeho provedení. Pěkné dílko*

08.06.2022 00:22:10 | šerý

Hezky napsané.

07.06.2022 21:13:44 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí