Už chalan

Už chalan

Anotace: Nohy ho vedú...

 

Už chalan

širák na hlavu,

nohy ho vedú

tam, ku slnku

zbalil si len

jednu fotku-

len jedinú

na krku drevený

prívesok

v srdci nosí

plno spomienok,

pocitov, myšlienok

kráča a s ním

aj všetky jeho básne

aj tie, ktoré

na papieri nenájdeš

a len cez túto o nich vieš

želá si, chalan želá si

aby pri písaní tej poslednej

stále vedel

ktorá bola jeho prvou

 

Už chalan

nedúfa ale verí

že nájde cestu domov,

že trafí

na miesto

kam patrí,

tam kde sa cíti

chalan milovaný

tam kam vždy

tak rád chodí

bez ohľadu

na vek,

ľúbi stále

svoju maminu

a ďakuje jej

za tú rodinu

ktorú má,

za detstvo,

za život,

za domov...

 

Už si chalan

nájde cestu späť

nech kdekoľvek

práve objavuje svet

už chalan odvážne

miluje lebo bez lásky,

bez lásky životu niet...

Autor Dávid, 07.06.2022
Přečteno 220x
Tipy 10
Poslední tipující: CULIKATÁ, Iva Husárková, šerý, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ďakujem vám všetkým :)

18.08.2022 18:36:08 | Dávid

Cestička k domovu, do máminy náruče se tak rádi většinou vracíme...

08.06.2022 09:45:25 | CULIKATÁ

Zřejmě krásná osobní skušenost, viď Dávide. V básni je cítit pokora a láska k domovu. Hezké dílo*

08.06.2022 01:30:30 | šerý

Líbí. Hlavně pocity, jak najde maminu.

07.06.2022 22:36:35 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí