Zmrzlina

Zmrzlina

 

 

 

                        ZMRZLINA 

 

 

 Vždy keď príde prvý máj, 

 začne predaj zmrzliny, 

 maškrtníka čaká raj, 

 pozor však na uzliny.

 

 Stánok v strede námestia 

 vychýrený v okolí, 

 či sa všetci pomestia, 

 rad až večer povolí.

 

 Mnoho druhov na výber, 

 meniaca sa ponuka, 

 kroť sa, hladoš, nepriber, 

 pažravosť ťa ponúka.

 

 Okoštovať stojí za to, 

 pár kopčekov hneď si dať, 

 osvieženia hodné zlato 

 v tejto chvíli musíš mať.

 

 Vyberajúc pomaly, 

 druhov majú zo dva tucty, 

 bruško výber pochváli, 

 poďakuje slovkom úcty.

 

 Lížuc pekne pomaly, 

 vychutnajúc každú chuť, 

 hoc višňovú nemali, 

 osviežený zaraz buď.

 

 Osvedčená vanilka 

 najlepšie sa predáva, 

 na jazyku idylka, 

 moderný trend udáva.

 

 Jahodová hitom leta, 

 hlavný úspech u detí, 

 so sezónou najviac spätá, 

 s chýrnou slávou poletí.

 

 Oriešková trochu nuda, 

 chutnejšia vraj šmolková, 

 obľúbenou chlapca Ruda 

 je novinka maková.

 

 Na kombinácie exotické 

 nie každý si veru trúfne, 

 možné chvíle dramatické 

 na záchode tráviť húfne.

 

 Jedna porcia nestačí, 

 túžba dať si repete, 

 dupľa azda postačí, 

 neskoro, už zavreté.

 

 Labužník si vyberie 

 na každý deň iný druh, 

 na váhe však priberie 

 zmrzlinový dobrodruh.

Autor Peter35, 15.06.2022
Přečteno 196x
Tipy 3
Poslední tipující: Psavec, Marten
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...až bude venku pořádnej hic, každej ocení...chladivou zmrzlinku...;-) i tvou báseň...

15.06.2022 16:04:58 | Marten

Ďakujem veľmi pekne, ten čas už práve v týchto dňoch nastáva.

21.06.2022 20:03:50 | Peter35

..a tobě dík za zajímavý téma pro báseň na léto...;-)

22.06.2022 13:41:54 | Marten

Tvá báseň mi připomněla jednu úžasnou zmrzlinárnu v Táboře, takový výběr jsem nikde jinde neviděla až jsem z toho dostala chuť :D

15.06.2022 15:41:49 | Marry31

...a mne prichádza na um zase jedna bratislavská zmrzlináreň s veľkým výberom druhov a úžasnou chuťou, len tá cena..

21.06.2022 20:07:03 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí