Doprava

Doprava

 

 

 

                       DOPRAVA

 

 

 Prehustenou dopravou 

 celé mesto denne trpí, 

 obavy pred popravou 

 šofér v špičke opäť strpí.

 

 Odvšadiaľ sa rútia vozy, 

 samý rachot, veľký hluk, 

 príroda nám dávno hrozí, 

 že vyšle na nás vojska pluk.

 

 Kolóny sa v špičke tvoria, 

 bo na cestách nehody, 

 vodiči sa v hádkach sporia, 

 koniec mieru, pohody.

 

 Na druhú stranu ulice 

 prejsť je takmer nemožné, 

 nadávok na tisíce 

 a vraj ľudstvo pobožné.

 

 Pol hodinu rezervy 

 vždy si treba radšej vziať, 

 večné zápchy na nervy, 

 sabotér sa môže smiať.

 

 Chodec a či cyklista, 

 prechod mestom bez šance, 

 schopnosť prežiť neistá, 

 psychika na franforce.

 

 Zapratané chodníky, 

 ulice aj námestia, 

 rozorané trávniky, 

 na cesty sa nevmestia.

 

 Všetok smog však dýchame, 

 zlúčeniny toxické, 

 prečo toľko kýchame, 

 pýtať sa je komické.

 

 Moderného sveta obraz, 

 stačí sa len zamyslieť, 

 žiadna výhra, ale podraz, 

 náročné liek vymyslieť.

 

 Efektívna doprava 

 pýta iné riešenia, 

 nevyhnutná náprava 

 chce len štipku snaženia.

 

 Nové cesty nestavať, 

 podporovať iné formy, 

 s výrobou áut prestávať, 

 nech spĺňame eko normy.

 

 Správna cesta pre zdravie, 

 aj prevencia nadváhy, 

 organizmus vyzdravie, 

 hlavným zmyslom úvahy.

Autor Peter35, 21.06.2022
Přečteno 105x
Tipy 4
Poslední tipující: CULIKATÁ, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Celkem trfné vyjádření současné situace

22.06.2022 09:37:05 | Marry31

Hádam aspoň cez prázdniny sa v našich mestách trošku vyprázdnia cesty.

02.07.2022 11:45:42 | Peter35

Mám ráda též ekologii. Dobře jsi napsal.

21.06.2022 20:52:58 | mkinka

Srdečná vďaka.

02.07.2022 11:45:01 | Peter35

Rádo se stalo.

03.07.2022 11:16:48 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí