aj tak zhoria...

aj tak zhoria...

Anotace: aj také bývajú.

Trepocú sa listy papiera
Slabučko vo vetre jarnom,
Čítavaš v nich všetky tie slová,
Chradnúce v čase sparnom.
Núkajú sa
A ty ich chceš.

Odtrhneš jeden, však on pláva vetrom
Po chvíľke zmizne ti z dohľadu,
Zoberieš druhý a zamrzne ti v dlani
Keď hľadáš len akúsi náhradu.

Tretí ti už leží pod nohami
Váhavo po ňom siahneš
Čakáš, že je v ňom vpísaná nádej
Po ktorej tak veľmi prahneš.

Až neskôr pochopíš,
Že listy ti chýbali
Len keď si ich v ruke nemala,
A teraz ich hľadáš z roztopaše
Aby si sa s nimi zahrávala.
A potom
Zhoria v tvojej dlani.
Autor Guldrun, 23.06.2022
Přečteno 111x
Tipy 11
Poslední tipující: Ovaleš, přema, Fialový metal, jort1, Sonador, Iva Husárková, Psavec, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná báseň

23.06.2022 13:30:03 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí