Těžké vody proud

Těžké vody proud

Anotace: Jak to chodí, když vás občas stáhne proud pod hladinu

Na tom světě zmaten jsem,

nenalézám pevnou zem.

Bloudím, tápu, ztrácím se,

jen na chvíli zastav se.

Zpomal, nech mě také nadechnout,

tahá mě ke dnu těžké vody proud.

Nech mě všemu uniknout.

Vždyť já jsem ten, koho čeká soud.

Proč si jen nemohu klidně plout

a bezstarostně ulehnout.

Místo toho řeším nyní,

zda vinen jsem

a jaká jsou má provinění.

 

Co jsem komu udělal,

že mě tohle všechno čeká?

Stále se točím v jednom kruhu,

dělám všem jen hloupého sluhu.

A za to mě trestáš,

že poučit se nemohu,

když každému vždy pomohu.

Autor Zigi, 05.07.2022
Přečteno 137x
Tipy 9
Poslední tipující: CULIKATÁ, Fialový metal, Psavec, Stanislav32, Rozmarýna, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pomáhat je lidské a krásné, ale nenechat se příliš zneužívat, vědět kdy a pro koho...

05.07.2022 17:25:25 | CULIKATÁ

Hezké

05.07.2022 11:33:44 | Stanislav32

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí