Z loňských Vánoc

Z loňských Vánoc

Anotace: Vzpomínka na loňské Vánoce

Sbírka: Jitřenka v medu

Z rybích šupin
sypou se zmrazky
v objemných kádích
s ledovou vodou.
Kapři jen tak
ploutvemi hází,
aby zahřáli chladná těla

Ztuhlá kapří krev
kane na šedivé dláždění
mrtví kapři z loňských Vánoc,
jako by naposled
chtěli něco povědět
voda jim však nasadila
roubík do tlamy

Procházel jsem k večeru
temným náměstím jež tonulo
v záplavě barevných
neonů a omamných vůní.
Sníh mi sedal do vlasů nebo
hladil po kabátě
a mlčky vzpomínal
na uplynulý rok,
který se pozvolna rozpouštěl
ve vodách z kádí
Autor Petr27, 06.08.2022
Přečteno 108x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Fialový metal, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí