V klínu noci

V klínu noci

Anotace: Báseň o noci ve volném verši

Sbírka: Jitřenka v medu

Svět uléhá
do těžkého klínu noci
jako když se vrány sletí
kolem holého stromu
zpívám tichou ukolébavku
dětem do snů
a noc saje němými ústy
sladkou krev dne

Větrem mi pukají rty
jako když na jaře raší
růžové poupě v naší zahradě
jen pobledlý měsíc
s úsměvem klauna
se zašklebil
jako by se napil láku z okurek

Noc se zamkla
v temné komoře
aby vyvolala pár negativů
jež pořídila
při obchůzce městem
měla ale špatné světlo
a tak zůstalo pouze
u přání
Autor Petr27, 21.08.2022
Přečteno 132x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Kan, Sonador, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.

22.08.2022 17:27:12 | mkinka

děkuji ti :)

22.08.2022 17:32:58 | Petr27

Rádo se stalo.

22.08.2022 17:55:12 | mkinka

Jakobys zlehka přikryl den černou dekou*
"Větrem pukají rty / jako když na jaře raší..." Pěkný poeticky vyvedený obrat*

22.08.2022 12:31:05 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí