Dopis

Dopis

Já vzbudil se z krásného snu do noční můry,
když přišel dopis shůry.
,,Došel jsem v pořádku'' v dopisu stálo,
vyčítal si, jak navštěvoval jsem tě málo.

Odpusť nebylo to snad, že bych tě neměl rád,
já s krutou myšlenkou musel se prát.
Že tu nebudeš a že mě tentokrát nevezmeš s sebou,
jak na kapry už nepůjdu s tebou.

Mně tátu si chtěl nahradit,
jeho dluh vůči otci synovi splatit.
Porovnávat se s ním je šílenství,
to díky tobě zažil jsem kus krásného dětství.

Už pátým rokem tě vyhlížím z okna,
já kalich smutku vypil si do dna.
Už pátým rokem rozsvicuji svíci,
chvilku tě vidět, vzbudil by můj úsměv na líci.

Jen utěšit, přesvědčit mne o lepších zítřcích,
nepatřils nikdy k naší bandě mlčících.
Docházejí mi slova, přibývají slzy,
zůstaň, na poslední soud je ještě brzy.


Smrt, Péťo, není žádná věda,
klid jdu si najít,
se svými bratry sklenku si nalít.
S láskou, tvůj děda.
Autor Larry, 25.08.2022
Přečteno 147x
Tipy 7
Poslední tipující: šerý, Stanislav32, Marry31, Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí