Armáda podzimu

Armáda podzimu

Anotace: Noc jak potopený tanker :))

Sbírka: Jitřenka v medu

Na obloze během noci
ztroskotal tanker světla
a ropná deka
postupně přikryla kraj
armáda borovic stojí
v pozoru
jen vítr zdatně salutuje

na podzim, než stromy
klobouky smeknou
před Zimou
poklice mlhy zem přiklopí
chlad vejde do starého bytu
úsečkami prasklin
v papírových zdech,
jež žalostně pukají

chlad upijí
poslední doušky léta
z prasklého okraje sklenice
až pořezal si ústa
do krve, jež zbarví
spadané listí
tma v listopadu brzy
zakryla vlídný úsměv dne
a mou hlavu omotal
hebký šál snů
Autor Petr27, 29.08.2022
Přečteno 130x
Tipy 9
Poslední tipující: Caliéry, Kan, Marten, Sonador, CULIKATÁ, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

,,Hebký šál snů" krásné!

31.08.2022 20:57:21 | Caliéry

dík moc :)

31.08.2022 21:00:58 | Petr27

Velmi povedená.

30.08.2022 16:23:10 | Kan

děkuju :)

31.08.2022 21:00:47 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí