Študent

Študent

 

 

 

                        ŠTUDENT 

 

 

 Každý jeden mladý tvor 

 musí chodiť do školy, 

 mnohých máta ako mor, 

 poznatkami preškolí.

 

 Už od veku šiestich rokov

 vzdeláva sa malý žiak, 

 spoznávajúc sveta zvukov, 

 povinností prvých tlak.

 

 Uchová si v pamäti

 spomienku na prvý deň, 

 násobilku spamäti, 

 potrápil sa v slzách preň.

 

 Hoc pri učení čas sa vlečie 

 ako slimák pomaly, 

 cez prázdniny rýchlo tečie, 

 by len dlhšie trvali.

 

 S kamarátmi po škole

 poobede sa vonku flákať, 

 jazdiť s nimi na kole, 

 od ich vtipov občas plakať.

 

 Ako ten čas ubieha, 

 zo žiaka sa stáva študent, 

 puberta už prebieha, 

 na rozum má vlastný patent.

 

 Povinností čoraz viac, 

 na záľuby času málo, 

 na strednú sa dostať chtiac, 

 ťažšie ako by sa zdalo.

 

 Drví knihy po nociach, 

 pchá do hlavy poučky, 

 zdravý, ba aj v nemociach, 

 mozog krehký, slabučký.

 

 Na prijímačky pripravený, 

 prelúskal sa učivom, 

 odvoz zrána pristavený, 

 posilnený pečivom.

 

 Testy dobre dopadli, 

 študent veľmi úspešný, 

 slabší žiaci vypadli, 

 mesiac v knihách prospešný.

 

 Po prázdninách stredná škola, 

 úplne nové pravidlá, 

 študenov už k sebe volá

 plných túžob spravidla.

 

 Ďalšie roky učenia, 

 námahy aj veľkej srandy, 

 vedomostí tlačenia, 

 študent členom triednej bandy.

Autor Peter35, 01.09.2022
Přečteno 103x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, CULIKATÁ, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky bych se někdy chtěla vrátit do školy, abych měla zase prázdniny :D

01.09.2022 15:08:28 | Marry31

...ale jedine vždy 30.6.

06.09.2022 16:43:44 | Peter35

Příjemné a milé i opravdové čtení. Líbí.

01.09.2022 13:21:13 | mkinka

Potešilo, ďakujem.

06.09.2022 16:44:17 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí