Podzim ve zbroji

Podzim ve zbroji

Anotace: A léto prchá z boje :)

Dávno květ hlohu
bojácně odkvetl
na konci jara
a teď najednou
léto skládá zbraně
zatímco čepel války
bodá do lidských srdcí

Když mraky mají
slzy na krajíčku
a kapky kanou
z plného okapu
do dřevěného sudu
zatímco léto sedlo na vějičku
zlomyslnému podzimu

Stoletý podzim se
propadl prohnilou střechou
do studené stáje
ve které koním startují
křídla dechu
z horkého chřípí
jen ocelový zvon
z kostelíku na náměstí
klátí se ve větru
jež se do něj opírá
Autor Petr27, 01.09.2022
Přečteno 86x
Tipy 11
Poslední tipující: Stanislav32, OpilyJohn, Sonador, mkinka, Kan, šerý, Jan Kacíř, Holoxicht
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí