sen

sen

Anotace: Jaký je ten Váš?

Můj sen 

 

Stůl plný papírů,

rozepsanych veršů.

Co ve stopách inkoustu,

mi zpestřovali den.

 

Potápím se do tajů,

mých starých myšlenkových vzorců.

V nichž jsem sázel touhu,

splnit si můj velký sen…

 

Malá vzácná chvíle,

ta která do dne moc nezapadá.

Tma,hořící knot a tvůrčí píle,

zas mě k psaní nabádá.

 

Život,Příroda a láska,

o tom mi můj archiv povídá.

Je to jak stroj času,

nebo do minulosti lávka.

Kam se má mysl ubírá.

 

A tak sedím a píšu,

To pro co jsem žil,

Je noc a den nabírá spád.

 

Sílím v sobě víru,

Když je sen živ,

tak sám nechodím spát.

 

Knot svíce stále hoří,

čas nemilosrdně utíká.

Papír a tužka mi však hovoří,

Že dále jíti mám.

 

lidé za snem běží,

nikdy nepřijde on sám.

Ten můj tu nadohled mě leží,

snad jednou do knihy ho dám.

 

 







Autor Johnny 96, 03.09.2022
Přečteno 110x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Jeněcovevzduchukrásného, Psavec, šerý, Fialový metal, Stanislav32
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí