Město v září

Město v září

Anotace: Chladná zářiová rána

Sbírka: Jitřenka v medu

Město v údolí
je chladný žalář
po ránu ho zabolí
polibek větru na tvář

Až červánky uchopí meč
z oblohy prosákne krev,
než schvátí jí ostrá křeč
nevydá ze sebe žádný řev

Zjizvený blankyt, plný rýh,
v němž se obláčky obrací,
jako popsané stránky knih
jen někdy nemají nic na práci

Když začnou zlátnout topoly
před bystrým okem mým
ráno spěchají děti do školy
chladným městem podzimním
Autor Petr27, 03.09.2022
Přečteno 115x
Tipy 3
Poslední tipující: Kan, šerý, Stanislav32
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí