Podzimní probuzení

Podzimní probuzení

Anotace: Vstávání na podzim

Sbírka: Jitřenka v medu

Za úsvitu se slunce posadilo
na pelest obzoru,
aby vzbudilo den, jež spí
v peřinách mraků
však ráno nastydlo
v krystalech jíní
a proto nechce vstát

Krajina oděná
do děravých zástěr strnišť
po dešti, nad plotnami lesů
mlhu vaří,
jen zrcadlo vypuštěných rybníků
hledí slepým okem vzhůru
k šedi oblohy

S prvním nádechem podzimu
osiřely v zahradách ptačí budky
když zamračené nebe
tisíc křídel
tažných ptáků pošimrá
zdvihne se náhle vítr prudký,
až jablka bouchají o bubínek země
Autor Petr27, 11.09.2022
Přečteno 149x
Tipy 8
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Manni3, Fialový metal, Pablo Kral, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí