V mých myšlenkách

V mých myšlenkách

Anotace: Je to má první báseň, která vyjadřuje spíše mé pocity a myšlenky. Ale může se také řadit do filozofie, protože jsou v ní obsaženy jisté myšlenky a pohnutky na které si člověk sám odpoví, nebo se nad tím alespoň zamyslí. Tedy úvaha. Snad se bude líbit.

V koutě sedím,
do prázdna hledím.

Záděry na rukou mám,
s knihami uléhám.

Připomínající pavičinu
v očích rudé žilky...

V rukou tužky svírám,
píšou mi všechny mé myšlenky.

Na kus hmotné věci,
sepíšu všechny texty.

Mám nespočet otázek,
odpovědí nedostatek.

Vysušené je hrdlo mé,
prahne po vodě...

Sklenice se prazdní,
světlo nezhasíná...
Ruka stále tužku svírá.

Ptáci v kleci sedí,
zvědavě na mě hledí.

Ve tmě světlo hledám,
mám už dávno spát...
Stále nad tím přemýtám.

Srdce bije,
tělo slábne...

Nohy kamení
a klouby praskají.

Hudba hraje stále,
tělo se do rytmi hýbe.

Chci trochu čerstvého vzduchu,
není potřeba k tomu hněvu.

Venku už se stmívá,
hvězdy na obloze poletují...
Průsvitné kapky se na oknech třpytí.

Stále v koutě sedím,
do prázdna při tom hledím.

Chci být lepším člověkem,
mít trochu čerstvého vzduchu...

Moct svobodně dýchat,
na názory ostatních se nedívat.

Vítej v mojí hlavě,
staň se poutníkem noci...

Do přítomnosti však hleď,
zpět se neohlížej.

Papír dochází,
tužka se klepe...

Noc mě dohnala,
Spánek mi na dveře klepe.

Jdi už spát má dutá,
prázdná hlavo!
Zítra budeš muset vstát.

V koutě sedím,
do prázdna hledím.

Světlo zhasínám,
do snů uléhám...
Autor User1053, 20.09.2022
Přečteno 193x
Tipy 5
Poslední tipující: Stanislav32, Emily Říhová, mkinka, Marten
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Když je to první báseň. Tak je to dobré. Někdo za celý život nenapíše ani jednu báseň a to je život hodně dlouhý. Vítám Tě tady.

21.09.2022 20:51:14 | mkinka

Noo je mi 19.let a jsem student. A moc děkuji, to jsem opravdu nečekala tak pozitivní ohlasy

22.09.2022 21:57:17 | User1053

...napsaný pěkně, obsah zajímavý...;-)ale forma a někde i pravopis trochu pokulhává...A vítej na Literu.

20.09.2022 16:15:18 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí