Liečivo

Liečivo

 

 

 

                         LIEČIVO

 

 

 Ubolená ťarchou duša 

 pýta činné liečivo, 

 medicínu užiť skúša, 

 bez účinku, stačilo.

 

 Vyčerpaná rýchlou dobou 

 vypovedá poslušnosť, 

 poškvrnená hnusom, zlobou, 

 tohto smeru navždy dosť.

 

 Nádej, viera vyhasla, 

 planá túžba v lepší svet, 

 iskra v očiach pohasla, 

 správnej cesty dnes už niet.

 

 Nemohúcnosť ubíja, 

 z toho ťarcha pramení, 

 všetok elán zabíja, 

 príznak vážnych zranení.

 

 Organizmus v stálom kŕči 

 vypovedá poslušnosť, 

 posadnutý zlobou vrčí, 

 hrôza, toľká neslušnosť.

 

 Ubolená duša zúfa 

 v kŕčovitom stálom plači, 

 potajomky ešte dúfa, 

 že záchrana sa poblíž zračí.

 

 Lekár vtedy zbytočný, 

 nepomôže žiadny liek, 

 pocit strachu zmätočný, 

 zvoliť ústup z kalných riek.

 

 Hľadať svoju schodnú cestu 

 plavby medzi žralokmi, 

 novú šancu spraviť miestu, 

 netrápiac sa nárekmi.

 

 Vypustiť von krivdy sveta, 

 zlobu viacej neriešiť, 

 nápomocná vľúdna veta, 

 tvoj problém vie vyriešiť.

 

 Vtedy liečba úspešná, 

 ak má stály výsledok , 

 organizmu prospešná, 

 zotavenia následok.

 

 Nový pohľad na šťastie, 

 svieži vánok radosti, 

 odíď zlo a nešťastie, 

 túžba detskej hravosti.

 

 Úsmev v tvári už len žiari, 

 takto ti to pristane, 

 ani stopa po požiari, 

 nič zlé sa viac nestane.

Autor Peter35, 20.09.2022
Přečteno 99x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Holoxicht, Marten
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí