Přesýpací

Přesýpací

Anotace: Neotočit se..

 

 


být tak trochu více
toho co už není
být tak břehy řekám
skrytým pohlazením

nevědět a přesto
hádat bez smlouvání
být tak ještě jednou
lapen v dospívání

a co kdyby třeba
na chvíli tu krátkou
odraz tváře letmý
ve výloze s látkou
co tvé křivky obepíná
co tě zdobí
silueta přímá..

.. cesta do vzpomínek
bojím se že zapomenu
jak šedý kouř
jak kafemlýnek
co rez mu kouzla
do ozubí vryla
a všechnu vůní tisícerou
pod šupinou
. ..skryla


chtěla bys to jinak?
.. ne, věřím že ne, že víš
že čas je jedna linka přímá
nejde zpátky, jen tím jedním směrem
a ani sklenka vína
i když světlo láme

 

mělo to tak být
jsem rád že se známe
...v tom čase minulém

 

 

Autor poeta, 20.09.2022
Přečteno 141x
Tipy 12
Poslední tipující: Jiří I.Zahradník, IkkarisKa, Sonador, Holoxicht, paradoxy, šerý, mkinka, Fialový metal, Vivien
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opravdu zajímavý námět a pěkné zpracování, kdy text jede a je srozumitelný.

12.11.2023 21:54:34 | Admirál

krásná báseň*

22.09.2022 08:58:56 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí