Jablko z ošatky

Jablko z ošatky

Anotace: Podzimní úroda jablek

Sbírka: Jitřenka v medu

Vzal jsem z ošatky
zralé jablko s vůní podzimu
zatímco na staré jabloni
listí krvácí
jako by déšť větve bičoval
koňskou žíní

Celé léto slunce cinkalo
jehlicemi paprsků
do jabloní
černá zrna z jadřince
připomínají ďáblovy slzy,
které mne přemlouvají
na cestu z ráje

Z proutěné ošatky
vyletěl nenasytný mol,
jenž na jablko dostal chuť
teď po bytě hledá
přezralý plod hříchu
však žádný v proutí nezbyl
a tak opilý šťávou
zmateně kmitá křidélky
Autor Petr27, 28.09.2022
Přečteno 118x
Tipy 15
Poslední tipující: Holoxicht, Sonador, vůně mraků, šerý, Jan Kacíř, Marten, Bufik, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherné dílo

29.09.2022 20:43:35 | vůně mraků

děkuju :)

29.09.2022 20:47:58 | Petr27

Zajímavé podzimní dílko.

29.09.2022 17:36:13 | mkinka

díky :)

29.09.2022 20:47:49 | Petr27

Rádo se stalo

29.09.2022 20:49:28 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí