Z polostínu

Z polostínu

Anotace: Jak tak člověk pozoruje život...

Stát v polostínu, pozorovat...

Ve střehu, třeba se musíš schovat.

Démoni cizí i ti vlastní,

přijde den, kdy všichni budou šťastní?

Všechno je na dosah, nesmíš to chtít.

Pevně se držet, nenechat jít?

Odpusť si, uchovej v paměti,

netahej s sebou to prokletí...

Světlo a tma a černá a bílá,

copak ses nikdy nezmýlila?

A bloudit lesem, nepatřit nikam,

já přece vůbec neutíkám??

Řekni si jak chceš a nechceš žít.

Přiznej, před čím se snažíš skrýt.

Stále sama - v prostřed davu?

Proč se trápíš, pro zábavu?

Výčitky a otazníky,

nebýt sebou, nebýt nikým!

Neztrácel by svět můj řád,

jenom naučit se ptát...

Co vzniká měsíce nevyřešíš za dny.

Od někdo říkal, že bude to snadný?

Nakonec ze stínu vyjdeš celá...

Se vším, co ještě jsi nevěděla.

Se vším před čím člověk zavíral oči.

Ono to začíná, děje se, končí...

Překvapení? To sotva snad.

Vítězit... Je taky prohrávat.

Autor genca, 05.10.2022
Přečteno 150x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, Nazarian, Marry31, Fialový metal, Frr, mkinka, Bufik
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky všem, je to po dlouhé době, co jsem něco napsala...

05.10.2022 12:30:57 | genca

Tohle si zaslouží ST, je v tom skrytá pravda nad kterou bychom se měli zamyslet

05.10.2022 11:53:35 | Marry31

Pěkný .)

05.10.2022 10:39:42 | Constantine

Krásné řádky , plné zamyšlení, dekuji

05.10.2022 09:42:02 | Bufik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí