Po ránu

Po ránu

Když jitro otevře svoje brány
Spánku sladkému sbohem dávám
Zaceleny po noci jsou staré rány
Sezení na bílém trůnu se oddávám

Rituálně hledím do jablečné stroje
Tvoje zprávy a z celého světa hltám
V Africe v Asii všude samé boje
Jak dopadly se raději neptám

Den za dnem stále stejné bytí
Rutina zaplňuje moje stavy
Věřím, jednou se někdo chytí
Najde cestu do mojí hlavy

Osvobodí mě od spárů toho dravce
Co pozornost kreativity mé tříští
Vím, rozhodně to nepůjde hladce
Co dál bylo řeknu v básni příští
Autor Karel Letník, 01.11.2022
Přečteno 134x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Aramgad, Stanislav32, janet_desp, šerý, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné. Já ráno se omlouvám kočičce Mkince, že se jí hora/jako já/ zvedá. Dostane za to kapsičku a pak se ještě mazlí.

28.02.2023 17:43:51 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí