Diskusia

Diskusia

 

 

 

                      DISKUSIA

 

 

 Pri stole sedí tlupa ľudí 

 pri vášnivej debate, 

 zúčastnených vrava nudí, 

 to mnohí isto poznáte.

 

 Najprv členov prezentácia, 

 ktože chýba a kto nie, 

 nasleduje konfrontácia, 

 človeku na zbláznenie.

 

 Každý svoje za a proti 

 do popredia pretláča, 

 situácie vážne hrotí, 

 slušnosť bokom vytláča.

 

 Decibely časom stúpnu, 

 okrem nich aj krvný tlak, 

 treba skončiť tému nudnú, 

 bo prítomných trafí šľak.

 

 Milé dámy, milí páni, 

 príliš hlučná diskusia, 

 vlastnú pravdu každý bráni, 

 nech sa o zmier pokúsia.

 

 Zmeňme radšej rýchlo tému, 

 zhodnime sa na jednom, 

 že výsledkom tohto snemu, 

 k blahu všetkým výhodnom.

 

 Po prestávke tému ďalšiu 

 prísediaci otvára, 

 úsmevnejšiu, trochu ľahšiu, 

 lepšiu klímu vytvára.

 

 Súperi sa pomeria, 

 ani stopy po dusne, 

 malá chvíľka prímeria, 

 nikto viac už neusne.

 

 Zbehlý rétor vecne reční, 

 publikum s ním súhlasí, 

 zasadanie záznam zveční, 

 oponent sa prihlási.

 

 Nesúhlasí s výsledkom, 

 hľadá iné riešenie, 

 nepôjde to po hladkom, 

 prepadne ťa tušenie.

 

 Hlasovanie na konci, 

 návrh štedrý schválený, 

 porazení lakomci, 

 šľachetnými chválený.

 

 Hneď pár minút po schôdzi 

 už mi v hlave vŕta chrobák, 

 dumám cestou pri chôdzi, 

 že zlý hlas som dal, ach ja babrák.

Autor Peter35, 09.11.2022
Přečteno 81x
Tipy 12
Poslední tipující: Stanislav32, šerý, Tvbm, Psavec, Frr, Floutkovskij, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavé

19.11.2022 09:23:40 | Stanislav32

Ďakujem.

19.11.2022 09:28:13 | Peter35

Srdečná vďaka.

19.11.2022 09:17:59 | Peter35

Rádo se stalo.

19.11.2022 09:18:38 | mkinka

Máš pravdu. Shoda občas těžká, každý drží svá vrátka. Dobré téma a přeji klidný večer.

09.11.2022 20:12:40 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí