Žízeň

Žízeň

Anotace: pár řádek z povinné vycházky do ulic

Žízeň

Kráčí ulicí kočičích hlav,
za sebou táhne oblaka,
má takovou žízeň, že musí pít.

Jde stále dál a po zemi vláčí duši,
myšlenek míle, jak lány suchých trav,
má takové žízně že musí žít.

Pro ni podepřel by nebeskou výši,
a má také žízně, že ji musí mít.

Ona snad si hraje, v rukou drží masky,
a možná cítí, anebo jen tuší,
jakou silou ho přiláká,
jako slunko, co svítí na oblázky,
jako ústa k plné číši,
a on má také žízně, že musí pít.

...snad jindy.

Autor Dominik Plesr, 19.11.2022
Přečteno 93x
Tipy 11
Poslední tipující: Stanislav32, Iva Husárková, Kan, Psavec, mkinka, Fialový metal, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí