Nevěra

Nevěra

Co je to nevěra ?

Nic jiného než zklamaná důvěra

a také zlomené srdce,

které už nemusí jít slepit,

jen facku vám může někdo vlepit.

 

Když jsem to prvně zažil,

jako bych se v pekle pražil,

i když jsem se tolik snažil

a také si ji vážil.

 

A musím podotknout dvě věci,

za prvé, nevěra nebyla z mé strany,

na duši se však objevily hluboké šrámy,

za druhé, měli jsme tenkrát před zásnubami

a společné životní plány, byly před námi.

 

Trvalo to dlouho, než jsem se z toho dostal,

potřeboval jsem pochopit, proč se to vlastně stalo,

moc mě to tehdy vzalo,

ale odpověď na tuto otázku,

nevěděla ani ona,

měla v sobě asi divokého démona.

 

Těžko říct, bylo to po pěti letech vztahu,

možná ztratila svou životní rovnováhu,

lehkým flirtem s jejím učitelem to začalo,

a jí to dlouho nedalo,

tak na silvestra za ním jela

a jejich chtíč to zpečetil,

jen měsíc na obloze, jim to posvětil.

 

Sama nemohla to dlouho pochopit,

z lásky byla rychle nenávist,

tak obraťme prosím raději tento list,

to jsem si ale zcela jist.

 

Bolelo to, byla to přímo duševní paralýza

a ona už nebyla má vysněná markýza,

kterou bych za ženu svou chtěl,

prsten jsem k tomu koupen však měl,

ale skousnout jsem to nemohl,

jen čas mi trochu pomohl,

nikdy na ni nezapomenu,

i v hrobě si na to vzpomenu.

 

Děti jsme spolu kdysi chtěli,

možná jsme je mít i měli,

dopadlo by to třeba všechno jinak,

nebo by byl ze mne jen smutný slimák.

 

Je to již téměř dvacet let,

kdy jsem ji viděl naposled.

Autor Vladislav, 26.11.2022
Přečteno 75x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, Psavec, Marry31, Stanislav32
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smutné. Také jsem nevěru zažila a též podotýkám, že nebyla na mé straně. Nakonec jsme spolu zůstali, ale trvalo velmi dlouho, než jsem tomu člověku byla schopná zase věřit. A i tak vím, že se tím mezi námi něco změnilo

26.11.2022 12:03:25 | Marry31

Ale to je bohužel život, tehdy mě to málem zlomilo, rok jsme to dávali dohromady, ale už to nikdy nebylo jako dříve. Mnoho jsme spolu zažili a společně vystudovali i vysokou školu, naše cesty se však definitivně rozešli, jen vzpomínky nám zůstali :-)

26.11.2022 12:19:22 | Vladislav

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí