Barborky

Barborky

Na svátek Barbory,

trháme větve jabloní a třešní,

které vkládáme do vody,

domov nám to zkrášlí.

 

Tomu, komu vykvetou do štědrého dne,

slib vdavku dají,

do roka a do dne,

svatbu přichystají.

 

Podle staré pověry,

dívky se ze všech sil snaží,

aby na větvi pupeny,

zažehla láska jejich plameny.

 

Autor Vladislav, 07.12.2022
Přečteno 104x
Tipy 5
Poslední tipující: Fialový metal, mkinka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí