*-*Přiložit do kamen

*-*Přiložit do kamen

Anotace: ~~~~~***~~~~~

.....................

~~~~~~~~~~
Přiložit do kamen
když venku zima chladí
uhlí či suchá polínka
to je teplo pravý
sedne si trochu blíž
kdo zrovna z venku přijde
ruce nad kamny ohřívá
ta kamna by objal
pak se té myšlence usmál.

I tak to chodívá.

Bílá paní zima
ta vystrkuje drápky
my se doma u kamen
koukneme do pohádky,
horký čaj v hrnečku
nám zahřeje ruce
díváme se z okna
a venku?
Chumelí už do ulice.

Brzy tam stojí sněhuláci
každý drží koště
pohlednice s přáním
jsou ještě na poště.
A doma voní cukroví
jedličky smrčky
borovice
na okno nám zaťukají
opět po roce
v bílém šatu vánoce...

........................


***VŠEM PŘEJI KOUZELNÉ VÁNOCE***

 

Autor Květka Š., 21.12.2022
Přečteno 92x
Tipy 10
Poslední tipující: Sonador, Bufik, Stanislav32, Kan, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké

21.12.2022 17:35:49 | Stanislav32

Kocur a stromeček je supr.

21.12.2022 15:48:44 | mkinka

Díky,to je naše kočička a tak šikovná to byla už před pár lety...

21.12.2022 15:55:14 | Květka Š.

Úplně se podobá kocourkovi Jackovi. Kvůli němu jsou ozdobičky nerozbitné. Je takový hopík.

21.12.2022 16:16:26 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí