Pomíjivost sněhové vločky v kontextu celého světa

Pomíjivost sněhové vločky v kontextu celého světa

Anotace: Pomíjivost sněhové vločky v kontextu celého světa - ne tak úplně.

Padají pomíjivé chvilky,
dopadnou a roztají.
Stejně tak jako život,
narozením začíná a smrtí končí.

Chvíle okamžiku je tak vzácná,
jedinečná a neopakovatelná.
Prožitek té chvíle je intenzivní,
srdečný a mimořádný.

Endorfin roste jako topoření,
kdy i bytí srdce je rychlé.
Uvědomění si vločky v nekonečném vesmíru,
zázrakem se stává v okamžiku mrknutí oka.

Každá je jiná, neopakovatelná,
nikdy nepotkáš, tu, kterou sis vysnil.
Neuvidíš přesné tvary a zákruty,
ale oko klame, zdá se, že je to hra.

Co je skutečností a co je fantasií?
Věky plynuly a plynou dál.
Putujeme do věčnosti času.
Nikdy neskonáme, když v to věříme.

Svět je dozajista krásný.
Plný vloček, které když padají,
jsou pomíjivými chvilkami,
dopadnou a roztají.

_____________________________________

9.12. a 26.12. 2022, Imaginant

Autor Imaginant, 26.12.2022
Přečteno 126x
Tipy 5
Poslední tipující: Jarunka, Fialový metal, Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi krásné, ráda jsem si přečetla.
Nejvíce mě oslovila Tvá předposlení sloka.
Děkuji za krásný prožitek s Tvými verši.

30.01.2023 19:29:37 | Jarunka

Milá Jarunko, Ty jsi pro mě vždy takovým krásným potěšením. Děkuji že mě čteš a zanecháváš tady i svá slova.

20.02.2023 22:40:14 | Imaginant

Z celého srdce děkuji i já Tobě .-)

22.02.2023 15:57:14 | Jarunka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí