Chaloupka pod sněhem

Chaloupka pod sněhem

Anotace: Zasněžena chaloupka v horách

Sbírka: Zimní zahrada

Stojí chaloupka v stráni
pod sněhem okna skrývá
všichni jsme do ní zváni,
ač je její střecha křivá

Závěje před chaloupkou dřepí,
jako pár cukrových homolí
mráz brousí stříbrné střepy,
kde mu lednové slunce dovolí

Chaloupka má bílou stříšku,
nad níž záclony dýmu vlají
a když kouř nabere výšku,
po chvíli zmizí v kraji
Autor Petr27, 31.12.2022
Přečteno 141x
Tipy 7
Poslední tipující: šerý, Marten, Stanislav32, Matahaja, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí