Dotknúť sa času

Dotknúť sa času

Anotace: ...ďakujem...

 

Úplne na najvyššom kopci stojíš

vo vetre rozviažeš uzol na kravate

s čistou mysľou- vedome si túto chvíľu tvoríš

slzy slanšie než more akoby vetrom odviate

 

Chyť sa času, chyť sa sna

keď máš strach, chyť sa mňa

naučiť sa veriť býva najťažšie,

uver! ver v seba a dôjdeš do cieľa

 

Úplne na najvyššom kopci stojíš

dedina pod tebou kľudná zdá sa

z komínov dym, spomenieš si

na cigaretu medzi prstami-

nepotiahol si ani raz,

"Prosím vietor, už ju uhas"

znova si vstal, vstal si zas,

už toľkokrát...

neprehral si, nie nie

prehráš len keď to vzdáš

 

Na najvyššom kopci stojíš

v chladnom vetre

kravata odletela kdesi preč

nemaj strach, zostaň pokojný

chyť sa času a premýšľaj,

keď nájdeš krásu v sebe

ďalej ju posielaj

 

Chyť sa času, chyť sa sna

keď máš strach, chyť sa mňa

naučiť sa veriť býva najťažšie,

uver! ver v seba a dôjdeš do cieľa...

 

 

 

 

 

 

 

...A ja ďakujem,

ďakujem vám

teraz ale pocit mám,

že je čas ísť

dotknúť sa svojho času,

nenechať ho len plynúť

okolo bez povšimnutia

 

Na nejaký čas sa vzdialim

neprestanem s písaním,

to nie

lebo kvety v nás kvitnú

podľa toho ako sa o ne staráme...

 

Len si nie som istý,

že vám mám ešte čo odovzdať

od zlomeného srdca cez lásku

až ku snom

prechádzal som medzi riadkami

vlastných básní

idem hľadať mesiac na oblohe

keď je nov

a keď sa vrátim

späť aj s múzou

dúfam, verím,

že to bude znova

naša spoločná show

 

Keď zdvihne sa opona...

 

Ale za tú dobu chcem

aby ste vedeli,

že ste skvelí

ďakujem za výšky

v ktorých sme spolu leteli

Autor Dávid, 10.01.2023
Přečteno 125x
Tipy 14
Poslední tipující: Jarunka, Fialový metal, Bufik, Psavec, šerý, Stanislav32, Frr, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Davi, krásné verše a já věřím, že se mezi nás opět vrátíš.
Píšeš skvěle, Tvé knížky mám doma a čtu si v nich.
Krásné dny a...děkuji, že jsem v Tvých básních mohla číst a stále čtu.

31.01.2023 18:33:11 | Jarunka

Z celého, celučkého srdca ti ďakujem Jarunka, si úžasná :)

12.02.2023 22:40:21 | Dávid

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí