Rodinná pouta

Rodinná pouta

Anotace: a ta ohraná vánoční show.

2023

V koutě stojíc -

a sklenička je skoro prázdná.

Zdvořilý úsměv a vlídný pohled

bohužel je dnes maskou,

zato jejich velmi podobnou.

Ve víru oslav vánočních

se zpěvem a dobrým jídlem 

mi z hluku a zábavy nechutná

ani ten drobný krajíc. 

Proč tu vlastně jsem? 

Krev prý není voda...

 

Dělám jim křoví.

V celém představení,

v téhle ohrané vánoční show

jsem vedlejší rolí.

"Hle, jak silná jsou rodinná pouta" -

tak praví neonový titulek,

ale já už zkrátka nemám zájem

tuhle jejich šarádu hrát. 

Dívám se na mou rodinu širší,

co pro mě byla klan,

teď vidím jen lidi cizí

a že to celé je jen prachobyčejný klam. 

 

 

Autor Dáma z kavárny, 29.01.2023
Přečteno 110x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Jan Kacíř, V.N.Losinský, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přesné...

30.01.2023 09:23:41 | Jan Kacíř

...trefně popsaný pocit...;-) protože příbuzný si člověk nevybírá...

29.01.2023 13:51:40 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí