Istota

Istota

 

 

 

                        ISTOTA

 

 

 S malou štipkou istoty 

 deň je zrazu kľudnejší, 

 väčšia dávka čistoty, 

 navzájom sme vľúdnejší.

 

 Kto s nožom večne na krku 

 životom sa prediera, 

 v smútku, plači, náreku, 

 špekulant ho vydiera.

 

 Taký život veru nanič, 

 zvádzať stále večný boj, 

 zišiel by sa múdry radič, 

 vyriešil by problém tvoj.

 

 Hrozba sťa Damoklov meč 

 už dlho visí nad tebou, 

 preto márna každá reč, 

 len čo prídem za tebou.

 

 Najvyšší čas na zmenu, 

 stredovek je za nami, 

 počuť hlasnú ozvenu, 

 vedie priamo za snami.

 

 Istota však jediná, 

 raz pôjdeme do hrobu, 

 len ilúzia, vidina, 

 že porazíme porobu.

 

 Darmo spriadať veľké plány, 

 utiekať sa k nádeji, 

 elán zhasnú mocné klany, 

 konajúc sťa zlodeji.

 

 V momente je po istote, 

 rúca sa jak domček z karát, 

 budúcnosť len v neistote 

 predstaviť si túžiš nerád.

 

 Z priepasti sa chopiť šance, 

 odraziť sa odo dna, 

 nápomocný spev či tance, 

 žiješ život svojho sna.

 

 Radosťou ťa napľňa 

 nový zmysel života, 

 rany hojí, vypĺňa, 

 zbohom, večná clivota.

 

 Teraz je už viac než isté, 

 šťastie priamo na dosah, 

 rána jasné, nie viac hmlisté, 

 dôraz hlavný na obsah.

 

 Istota sa k nám už vkráda, 

 postupuje stále vpred, 

 ľudská bytosť tomu rada, 

 vymodlený tento stret.

Autor Peter35, 02.02.2023
Přečteno 91x
Tipy 6
Poslední tipující: šerý, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ať je to ta, nebo ta. Vždy sexy, je ta jistota.
Pěkné to máš.*

02.02.2023 13:07:20 | šerý

Ďakujem pekne za pochvalu.

07.02.2023 16:38:41 | Peter35

St. Zdravím Tě Péťo.

02.02.2023 10:46:59 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí