(Ne)Boj se bát se

(Ne)Boj se bát se

Ztrácím se v paměti
i ve svých pamětech.

Najdu se dřív nebo později
živý a nebojácný.

Anebo ne, co by to bylo za život
nebát se ničeho?

Úplný nesmysl bez cíle,
kam bychom mířili?

Neodcházejme beze strachu,
že se už nevrátíme.

Neodcházejme od strachu,
který v nás je.

Není nic záhadnějšího
než-li bát se.

Bojíš se?
To je dobře!

Boj se, boj.
K boji se boj.

Boj od slova bát se.
V tom to je.

Či zase vedle jsem?
Oprav mě tak jako rozbité kolo.

Naprav moji chybu
a už se nesměj.

Jen se usmívej.
A nevěš mi bulíky na nos.

Já to nedělám.
Nikdy jsem to nedělal.

Proto odpusť mi prosím,
zas a znova.

Nebudu už mluvit.
Budu s tebou teď mlčet.

A usmívat se.
Konečně klidný být.

Nemít svár.
Nemít bolest.

Cítit strach,
ale to je v pořádku.

Ty jsi v pořádku.
Já též.


Konec.

_____________________________________

5.2.2023, Imaginant

 

Autor Imaginant, 05.02.2023
Přečteno 168x
Tipy 9
Poslední tipující: Jarunka, Kan, Psavec, šerý, Fialový metal, Stanislav32, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavá myšlenka, kterou jsi vložil do těchto veršů.
,,Najdu se dřív nebo později
živý a nebojácný."...tohle mi k Tobě pěkně sedlo .-)
Ráda jsem si přečetla.

19.02.2023 22:07:38 | Jarunka

To jsem rád a děkuji.

19.02.2023 22:19:43 | Imaginant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí