Konzum

Konzum

 

 

 

                     KONZUM

 

 

 Hurá, hor sa na nákupy, 

 peňaženku odľahčiť, 

 kamarát môj, nebuď skúpy, 

 tebe sa chcem zapáčiť.

 

 Na nákupy do Tesca 

 vyberme sa po roku, 

 z reklám vôkol groteska, 

 len sa zdržať náreku.

 

 Plný obchod tovaru, 

 nerozhodne postávaš, 

 šopoholik do varu, 

 ovládať sa prestávaš.

 

 Ach, tie krásne žlté šaty 

 s veľkou ružou naboku, 

 kúpže mi ich, ty môj zlatý, 

 veď nové pýtam po roku.

 

 Uchváti aj zimný šál, 

 schválne pozrie cenovku, 

 hoc i v zľave, veľa stál, 

 čo chceš držať hladovku ?

 

 Ženu pošle domov preč, 

 veď by všetko kúpila, 

 v obchode s ňou žiadna reč, 

 snáď by v banke lúpila.

 

 Veď sám lepšie vyberiem, 

 za pár minút nakúpim, 

 haraburdy neberiem, 

 radšej mäsa prikúpim.

 

 Ešte zo tri konzervy, 

 neviem však nájsť žiletky, 

 z hľadania som na nervy, 

 keď vtom zbadám soletky.

 

 Sezamové a či slané, 

 vezmem obe balenia, 

 po záruke, už sú plané, 

 smútku, plaču, trápenia.

 

 Na hodiny očkom hodím, 

 či nie je už čas obeda, 

 až ma strasie, koľko hodín, 

 bude doma nezbeda.

 

 Bežiac s plným vozíkom 

 rýchlo k prvej pokladni, 

 pýtam pána s prosíkom, 

 odsotí ma, vypadni.

 

 Len som sa chcel predbehnúť, 

 bo čas veľmi pokročil, 

 skúšam k ďalšej prebehnúť, 

 radosťou som poskočil.

 

 Pri ďalšej som celkom sám, 

 snáď ma zrak môj neklame, 

 obsluhuje vľúdny pán, 

 no s výdavkom ma oklame.

 

 

Autor Peter35, 07.02.2023
Přečteno 109x
Tipy 11
Poslední tipující: Narragan, Bufik, Frr, mkinka, šerý, Psavec, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ani sto vešek krve chlapovi nevysaje, jako jedna ženská Šopovka!
Konzum, opakující se monzum.*

07.02.2023 18:28:30 | šerý

HaHaHa, presne si to trefne pomenovala.

01.03.2023 12:54:32 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí