Okno do ulice

Okno do ulice

Anotace: Pohled z paneláku

Sbírka: Zimní zahrada

Z okna paneláku hledím
z výšky do ulice
kterou kdosi potřísnil
skvrnami sněhu jež připomínají
expresivní malbu
na Pollockově plátně
jen slunce a déšť
může je vybílit

padá noc jak těžké kamení s kusy hlíny
zavřela jsi oči a spíš
a já si přihnul z kalíšku rumu
abych na tebe nezapomněl
Na obloze září
jediný světelný bod večernice
jež se špičce sirky podobá
jenom tak rychle nezhasne
uprostřed rozlité temnoty

Zatím měsíc odkráčel
po nylonových strunách
brnkat kamsi za scénu
a nebe se pomalu rozsvěcí
když tmu úsvit zahání
jak krysu do kouta
krátce na to vyšlo slunce
s kulatým hřbetem
takže se o něj mraky nezraní
jako čmelák spadlý do bodláčí
Autor Petr27, 04.03.2023
Přečteno 126x
Tipy 7
Poslední tipující: Bufik, Frr, Psavec, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poslední dobou mám pocit, že se stále snažíš "najít." Myslím, že jsi na dobré cestě. Jen brknout o svúj talent a vyladit se. Však potenciál v sobě máš! Alespoň já jako čtenář to tak cítím.
Ale ber mě s rezervou. Třeba se mylím?

04.03.2023 23:24:43 | šerý

Moc děkuji podobně příznivou recenzi jsem již dostal v časopise světlik.při Kraj.Věd.Knihovně Liberec :)) budu se snažit tvořit dál a uvidíme kam až se moje poezie vyvine :)

05.03.2023 00:19:27 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí