Co je přede mnou

Co je přede mnou

Pár výdechů na jeden nádech

Vzdát se, nebo zase vstát -

Pozbyla jsem vlastních citů

Při myšlence na návrat.

 

Motám se v kruhu, po jedné ose,

Hledám, co mou hlavu napraví.

Uprostřed trati - nevím, zda uhnu.

Před vlakem, který nestaví.

 

Něco se blíží a něco mě svírá,

Stojím na stanici konečné,

Necítím strach a hlava mi říká,

Že utéct by bylo zbytečné.

 

Tak řekněte mi, prosím, jak se žije!

Končím s předstíráním, že to vím.

Protože život je každodenní tragédie,

A ohledně světa - střízlivím.

 

Autor The Bell Jar Girl, 18.03.2023
Přečteno 125x
Tipy 15
Poslední tipující: kozorožka, Koala, Vivien, Fil, Fialový metal, Frr, Psavec, šerý, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrý. Zajímavý. Hezky zpracovaný.
Občas mám taky tyhle pocity...

19.03.2023 00:06:45 | Koala

Život je někdy hustý ale někdy plný úlevy,zajdi ven když prší a dýchej zhluboka

18.03.2023 22:15:50 | Fil

Zajímavá básnička, líbí se mně to pojetí, kéž bych jich bylo více v dnešním světě .)

18.03.2023 18:41:50 | Constantine

Báseň pěkně váže.* I když životem, bez kuráže...

18.03.2023 14:49:27 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí