Jarní podvečer

Jarní podvečer

Anotace: Podvečerní rozjímání

Sbírka: Zimní zahrada

Slunce se schovalo
za paraván mraků
a déšť ševelí
v jarním podvečeru
jen ptáci ve větvích klábosí
o zimě, jež vzala roha

Svatozář luny utonula
v řece, jak Nepomucký Jan
jenom těch pět hvězd
nemohu pod hladinou najít
jsem smolou i smůlou
však smůla se na mne
lepí o poznání víc
tu nedokážu vodou smýt

V jarním podvečeru
se slunce schovalo
za španělskou stěnu
jako by svlékalo svršky
ač je vždy nahé
jako Eva v Ráji

Z kolmých střech
uklouzla kapka,
jak na zamrzlé kaluži
její vlhké prsty pošimraly
okenní římsu
a dopřály zemi spršky
Autor Petr27, 21.03.2023
Přečteno 98x
Tipy 3
Poslední tipující: jenommarie, mkinka, Bufik
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Čtu to v jarní podvečer a čtu to rád...

22.03.2023 18:27:31 | Koala

Děkuji :)

22.03.2023 21:46:04 | Petr27

Opět pěkná Petře a přeji krásné jarní dny. :)

22.03.2023 10:53:04 | jenommarie

Moc ti děkuju :)

22.03.2023 18:12:17 | Petr27

:))

22.03.2023 18:49:19 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí