Toulání krajinou

Toulání krajinou

Anotace: Jarní toulání

Sbírka: Zimní zahrada

Šel tulák krajinou
se soumrakem v patách
až na hřbitov
aby na sinou náhrobní desku
položil svíčku, jež jako maják
ozařuje všem zbloudilým duším
cestu zpátky

v jarním rozpuku
vzduch sladce voní
a větvoví javorů a bříz
ožívá zpěvem ptačích hnízd
čápi, vlaštovky a špačci
se čepýří z dlouhého letu
a z peříček škubou zimu

Tím poutníkem,
co bloudí krajinou
byl jsem sám v jarním snu
a zrovna kvetl štědřenec
zlatými krůpějemi kvítků
jako by v nich
slunce odráželo tvář
Autor Petr27, 22.03.2023
Přečteno 107x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Jeněcovevzduchukrásného, šerý, Psavec, Lůca
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné řádky.

27.03.2023 21:22:21 | mkinka

Děkuju :)

27.03.2023 22:29:03 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí