Hlas zvonů

Hlas zvonů

Anotace: Báseň o zvonech a hlasu

Jak kůže z bubnů hlasivky se chvěly
když můj hluboký hlas do temné věže zavěsili
jako starý, kovový zvon, jehož tón byl nesmělý
a jako vraha ho na lýkovém provaze oběsili

Kovové srdce steskem a samotou tolik nezní
když na zelený čtvrtek odletí do Říma
hlasy zvonů bědují, jak v celách vězni
jež jsou na kost vyhublí s hladovýma očima

Když půlnoc město přepadla a podpálila zvonici
utichly zvony i můj dunivý hlas dočista
jako bych z dálky cítil pach cínu vonící,
jen němá luna krajem kráčí, jak slepý violista

Stará zvonice se záhy v prach obrátila
tak jako vše živé okolo nás
zbloudilá luna se z nočních toulek nevrátila
snad někdy k ránu vrátí zvonům zvučný hlas
Autor Petr27, 28.03.2023
Přečteno 136x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, mkinka, Sonador, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně vyzvoněná midi*

28.03.2023 22:11:23 | šerý

Děkuji :) možná bude i delší :)

28.03.2023 22:50:10 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí