Zdraví

Zdraví

Zdraví

 

Zdraví, zdraví, zdraví

to mě nyní trápí.

Moc to všechno bolí,

pozdě je zpytovat svědomí.

 

Potřebovala bych vrátit nějaký čas zpátky,

na výlet nejet a jít do zahrádky.

Tam bych byla v bezpečí

možná trochu zmožená,

určitě bych nebyla

takhle blbě zraněná.

 

Já vím pozdě bycha honiti,

teď už musím jenom trpět

a své rány hojiti.

Je to ale nekonečné, rány pořád bolí.

Něco se trochu zklidní, něco se rozbolí.

 

Cestuje to po mém těle,

nejvíc tluče v noci.

Bez léku to nejde usnout,

ještě že je té pomoci.

 

Tak mám teďka osm měsíců,

jak se říká prázdnin.

To mi ale nepomůže,

asi se z toho zblázním.

 

Patřím totiž mezi lidi,

co pořád něco tvoří.

Nikdy bych tomu nevěřila,

jak úraz vše zboří.

 

Vše kolem mě zarůstá to

do měsíční krajiny.

Já mám stále jedno přání

a to zdraví jediný.

 

Když nemůžu tvrdě makat,

píši aspoň básničky.

To co jsem sama prožila,

prolévám je slzičky.

 

Možná si je někdo přečte

snad řekne…To je síla…

Je to vidět, že se to psalo srdcem

a byla v tom velká víra.

 

A když ne, svět se nezboří

důležité je, že tu teď tvořím.

Autor Marťas9, 12.04.2023
Přečteno 85x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Psavec, Fialový metal
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí