Sladkosti

Sladkosti

 

 

 

                      SLADKOSTI

 

 

 Dačo sladké by som zobol, 

 prepadla ma práve chuť, 

 do tyčinky by som ďobol, 

 odolnejší túžbe buď.

 

 Iba samé hlúposti 

 hltal by som na tony, 

 lupienky aj sladkosti, 

 zo žalúdka čuť stony.

 

 Užijem si bruchabôľu, 

 dosť si neviem povedať, 

 stačí mať len pevnú vôľu, 

 nie sa nimi objedať.

 

 Všetko sladké razom vyjem, 

 dobroty mne po chuti, 

 nadbytočných cukrov príjem, 

 zdravá strava nechutí.

 

 Na návštevu u babičky 

 vždy sa vopred veľmi teším, 

 upečie mi veterníčky, 

 neodolám, zase zhreším.

 

 Zapijem ich sladkou kolou, 

 cukru ďalšia záplava, 

 neoplývam pevnou vôľou, 

 organizmus nadáva.

 

 Vyšetrenie u doktora, 

 zalamuje rukami, 

 sladkosti sú potvora, 

 trpieť budeš mukami.

 

 Nábehom na cukrovku 

 hneď ma lekár vystraší, 

 vypľúvam z úst aj krovku, 

 stačí, že ma postraší.

 

 Existujú možnosti 

 ako zdravšie maškrtiť, 

 plné skrytých predností, 

 organizmus neškrtiť.

 

 Radšej doma upiecť tortu 

 zo surovín kvalitných, 

 z jabĺk vybrať kyslú sortu, 

 vitamínov hodnotných.

 

 Skúsiť kešu oriešky, 

 spraviť filé z morských rýb, 

 vybehnúť von na bežky, 

 len sa, chlapče, veľa hýb.

 

 Nevyjedať plný hrniec, 

 naučiť sa odolať, 

 maškrteniu spraviť koniec, 

 do cukrárne nevolať.

Autor Peter35, 03.05.2023
Přečteno 85x
Tipy 7
Poslední tipující: Frr, Psavec, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hej ...ja tiež bysom dačo sladké zobol... :-D*

04.05.2023 00:51:45 | Frr

Niééééé, šup-šup zabehať si.

11.05.2023 19:32:14 | Peter35

"Pod kůži mít izolaci sádla? Ach zrcadlo, když já jím tak ráda!"
Dokud se nekutálíme, tak to ještě jde* :-)

03.05.2023 17:08:44 | šerý

Nie, nie, zdravie sa potom človeku nepoďakuje, všetkého dobrého len s rozvahou.

11.05.2023 19:33:43 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí