Herečka

Herečka

Krásně ta herečka svou roli hrála,
věřil jsem každému jejímu pohledu,
ať třeba plakala, nebo se bála,
sbírala kvítí, či tančila na ledu.

Nádherná role, úsměv jak pravý,
věřil jsem chvílemi, že to fakt žije,
Řekl bych asi, jak klasik praví:
Pro tuto dívku, snad mé srdce bije.

V napětí čekal jsem až ta hra skončí,
a pak mi najednou začalo docházet,
že s touto dívkou se přetěžce loučí,
že bych měl možná raději odcházet.

Hrála to nádherně, snad ve špatném divadle,
mě nejde ošálit jenom pár polibky,
nepočkám na konec jen usazen v sedadle,
já mám své svědomí a svoje výčitky.

Ať najde si diváka, který to nevidí,
který neuvidí, že jenom přehrává,
který tam sedí a ani se nestydí,
že díky herečce on právě prohrává.
Autor Křemen, 03.05.2023
Přečteno 96x
Tipy 2
Poslední tipující: Psavec, Marťas9
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Námět vynikající, jenom mi vadí dvojí použítí slova ..hraje.. v poslední části

05.05.2023 09:24:46 | Admirál

Děkuji. Pravda, není to úplně ono, zkusím to předělat

05.05.2023 22:57:39 | Křemen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí