Básnička

Básnička

Anotace: Pro mě dost zásadní, třeba mě někdo pochopí.

Kdysi z radia zněli Oasis.
A já si takhle jednou sedl pod stromem
a zkoušel nic nevnímat
a dotkla se mě čirá existence..

Čerstvý středoškolák co nevěděl nic
ani to co chce chce smrt říct svým slovem
stačilo jen pobývat
a sama dotkla se mně bytí esence,

Smrti nic jsi mě nenaučila
jen jak se stahovat do ulity a nevěřit
a kalkulovat o lásce

Svět zralých je ,,černá díra´´
takový život nechci vůbec žít
i kdyby mě bůh měl za zrádce...

*

Víte kdysi tenkrát u toho stromu
jsem věděl víc než teď
uměl jsem žít
uměl jsem jazyk lásky..

Vzpomínám na tu dobu
někdy až ztrácím řeč
zbývá mi jen cit
chci jí i ze sny zpátky...

*

Jednou zase procházka do lesa
udělá si výlet do mě
Věřím , že jednou se to všechno vrátí
a já- jen usměju se skromně...
Autor 8Zdenek, 06.05.2023
Přečteno 92x
Tipy 10
Poslední tipující: Morgenstern II., R.C.Šumbera, Emily Říhová, šerý, Psavec, Frr, mkinka, kozorožka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ty pocity dobře znám, zde platí staré známé- jaký si to uděláš, takový...
Alespoň jednou za čas je třeba se nadechnout.

07.05.2023 21:05:47 | R.C.Šumbera

Zdá se mi, že tenkrát jsi Žil, zatímco teď o životě Přemýšlíš. Mluvím ze své zkušenosti, ale třeba to máš jinak.

06.05.2023 18:15:40 | kozorožka

Máš pravdu.

07.05.2023 08:53:17 | 8Zdenek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí