Rytířská

Rytířská

Anotace: Atmosféra dávných rytířských turnajů. Možná to tak bylo

Sbírka: Útržky

Rytíři v kvalitní zbroji

v řadách seřazeni stojí

za hluku početné divácké kulisy

v slunečních paprscích

lesknou se kyrysy.




Na tribunu už vrchnost přichází

řady hostů se pomalu plní

koně nervozně hrabou kopyty,

jak asi zaujmou ti hrdinové

neznámí a noví.



Konečně turnaj zahájen

s nárazy o kov lámou se mnohé dřevce

favorit klání opět nebyl poražen

z kolbiště odjíždí na závěr

s úsměvem a lehce.


Odhalí hledí a sejme z hlavy přilbu

šlechtična krásná předá cenu vítězi

podaný šátek cítit je drahou vůní

lepší však bývá tučný měšec s penězi.
Autor Admirál, 12.05.2023
Přečteno 115x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Kan, Psavec, Koala, kozorožka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Četla jsem o rytířích hodně knížek. Tyto řádky jsou vykreslené a příjemně se čtou.

14.05.2023 17:29:08 | mkinka

Hezký. Dneska jsou rytíři na stadionech ...

12.05.2023 19:09:33 | Koala

Pěkné, ale já bych nebyla tak skeptická stran toho měšce :-)

12.05.2023 19:04:44 | kozorožka

Bylo to míněno tak, že měšec byl pro vítěze velmi cenný než cokoliv jiného

14.05.2023 17:25:45 | Admirál

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí