O poctivé Aničce

O poctivé Aničce

Našla Anče na cestě
měšec plný zlaťáků
vypad z kapsy na veště
některému z měšťáků.

Anče spěchá do města
s měšcem v rukou od těsta
úřadům svůj případ udá
měšec vrací, je zas chudá.

Měšťák zatím měšec hledá
v očích slzy, tvář je bledá
co si počne bez peněz
není farář ani kněz.

A tu náhle šťastný osud
co ho doprovázel dosud
přinesl mu měšec zpět
a s ním i konec strastí, běd.

Měšťák jásá po té zvěsti
slzu má zas na víčku
už né smutku, ale štěstí
oslavuje Aničku.

Ta se vrací s prázdnou domů
cestou přepadá jí smutek
tolik peněz u sta hromů
a mně zbyl jen dobrý skutek.

Autor lonewolf, 21.05.2023
Přečteno 80x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, Kan
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Každý dobrý skutek má být potrestán - alespoň zklamáním. Velmi povedené. :-))

22.05.2023 12:35:37 | Kan

:D, příště už prachy nevrátí.. Díky

25.05.2023 19:26:38 | lonewolf

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí