Strážák veterán

Strážák veterán

Anotace: Vzpomínka na minulost i pohled ze současnosti nedávné.

Sbírka: Útržky

Co nachodil se ve strážním koridoru

v určeném směru nahoru a dolů

se samopalem v maskáčovém oděvu.

Byl štíhlý záklaďák, starosti všechny házel za hlavu.


Dnes je z něj chlápek,který blíž má k padesátce

než k zážitkům z vojny.

Je jiné postavy, vždyť nikdo z kluků nezůstane stále stejný.

Připoután osudem ke křeslu s kolečky

životní plány nuceně změnil

ze snů mu zbyly cáry a drobečky.



Směřuje postupně k věku

dávného Abraháma.

Nebrečí a nebrání se tomu,

vždyť nechce z roků dělat drama.
Autor Admirál, 15.06.2023
Přečteno 96x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Marten, Marťas9
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí