Dovolenka

Dovolenka

 

 

 

                    DOVOLENKA

 

 

 Mesiac júl už v plnom prúde, 

 čas na oddych práve bude.

 

 Kamže by sme mohli ísť, 

 na myseľ mi nevie prísť.

 

 Skúsiť pobyt v cudzine, 

 či radšej u nás v dedine ?

 

 Ber si k srdcu za svoje, 

 doma predsa dobre je.

 

 Skúsme naše krásne Tatry, 

 o rok spoznať čaro Fatry.

 

 Nadišiel ten veľký deň, 

 pár nocí som zle spal preň.

 

 Terigáme plné kufre 

 na stanicu v zhone, fofre.

 

 Keď už sedím vo vlaku, 

 náhle skríknem od ľaku.

 

 Zabudol som na bundu, 

 počkaj, vlak môj, sekundu.

 

 Kým si sedím vo vagóne, 

 bunda smúti na peróne.

 

 Vlak už zastal v cieli cesty, 

 obliekam si teplej vesty.

 

 Hotel skrytý pod lesom 

 tróni kúsok za plesom.

 

 Cítiť svieži čistý vzduch, 

 žiadne roje drzých múch.

 

 Na druhý deň k horskej chate, 

 cestu ku nej azda znáte.

 

 Držať sa vraj modrej značky, 

 no ťažký terén, treba mačky.

 

 Ešte jedna malá fotka, 

 stúpaniu už koniec, bodka.

 

 Chata celkom na dohľad, 

 krásny veru z nej výhľad.

 

 Pojesť všetky zásoby

 telo silou zásobí.

 

 Cestou nazad poobede 

 obchádzame medvede.

 

 Čochvíľa sa začne stmievať, 

 zachce sa nám zrazu spievať.

 

 O pár minút v osade

 zhŕknutí na porade.

 

 Kam pôjdeme v ďalšie dni, 

 po porade, chlapče, sni.

 

 Občerstvený, plný síl, 

 s túžbou zažiť krásnych chvíľ.

 

 Po týždni však zvoní zvonec, 

 dovolenke práve koniec.

Autor Peter35, 02.07.2023
Přečteno 71x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Frr, šerý, Psavec, jenommarie, Žluťák, zde.neck
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dovolená je důležitá pro oddych organismu.

02.07.2023 20:32:59 | mkinka

Presne tak, no netreba sa vždy trepať na opačný koniec zemegule a pomíňať všetky úspory ako väčšina, stačí si oddýchnuť niekde blízko v prírode či s ľuďmi, ktorých má človek rád a oslobodiť sa na chvíľu od stresu a povinností.

03.07.2023 11:14:05 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí