Pokaždé

Pokaždé

Anotace: Básničkový deníček 2

Pokaždé, když je můj život lidmi krutě prohrabován,

těmi kteří mě neznají a o mně nic neví,

rádi se v něm šťourají

a jsou hodně zvědaví

 

Pokaždé, když jsou mé sny na ohni špikované,

cítím, že se snad v popel promění

Moc mne nepovzbudí

a naděje se prosbou stává

 

Je nutné mít hodnotu i odvahu,

dokázat bojovat za svou Lásku i život

Usměj se i přes bolest a neboj se,

že život je cesta, po které musíme jít

 

Pokaždé, když můj klid ohrožuje pohrdání,

musím se vzchopit a postavit se všem nástrahám,

které jsou mi na cestě životem postaveny

 

Pokaždé se ztracený a mimo tento svět cítíš,

je čas naučit se tímto Světem procházet s lehkostí,

a postupně Ti novou lekci nabízí

 

Pokaždé, když se o mě pomluvy ze všech stran šíří,

hází se mnou jak s pinpongovým  míčkem

a ze všeho nejvíc to mé srdce zraňuje

 

Pokaždé, když na mě vyzvídají,

nic jim neprozrazuji, protože to, co jim povím,

do širokého okolí rozšiřují

Kolem sebe jsem si ochranný kruh vytvořila,

překročit ho jen praví přátelé smí

 

Pokaždé, když se cítím v ohrožení a nebezpečí,

bojuji o své území, kam nikdo cizí vkročit nesmí

Autor Misha, 25.07.2023
Přečteno 75x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, Žluťák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Song jak od Arethy Franklin!:)
Be strong!

25.07.2023 20:28:28 | Žluťák

cením si tvých slov a děkuji za ně, moc si jich vážím:-)

25.07.2023 20:33:01 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí